Christmas Eve

29.12.2013
19:11

Heisannheisann - jeg har vært syk de siste dagene, og har ikke giddet å blogge (sjokk), og sier gang på gang at nå skal jeg virkelig begynne, men skjer det? Næh. Blogging er virkelig ikke noe for meg!

På julaften satt alle i Norge hjemme og åpnet julegaver, spiste god julemat og feiret julaften, mens jeg måtte vente en dag ekstra. Hørte at det ikke var noe snø i Norge i år, sykt trist, men da var det hvertfall én ting jeg ikke gikk glipp av.. På Christmas Eve, eller julaften, stod vi opp tidlig og spiste frokost sammen (for første gang her i huset, de spiser aldri frokost sammen, faktisk). Etter det var det rett ut for å kjøpe siste julegavene, snakk om å være i siste liten! Jeg ble ferdig, men Ashley ble ikke, så hun dro ut igjen etter vi dro i kirken for å kjøpe resten av gavene. I 3-tiden måtte vi forte oss hjem, for så å dra i kirken klokken 4 for å delta på julegudstjeneste. Der deltok Mia og Jillian i et julespill som ungene hadde satt opp, og de var kjempeflinke. Se så søt Mia var, da (engelen med solbriller)!

Etter kirken dro vi hjem til 'bestemor' Marianne for å spise middag med hele familien. På Christmas Eve har de et fiskemåltid, og jeg som ikke liker fisk (utenom laks, jeg elsker laks) var spent på det her. Til "forrett" var det små kjeks/knekkebrød og hummus, og fritert blekksprut. Hummus er en slags dipp laget av kikerter, olivenolje og hvitløk eller noe sånn.. jeg tror jeg var den som spiste mest av det, det var så sinnsykt godt.

Til middag var det pasta toppet med en slags fiskegryte som inneholdt laks, reker, blåskjell og kamskjell, tror jeg. På meg ble det pasta og lak\s, klarte meg fint, jeg!

Her har de en tradisjon der hele familien får åpne en pakke på Christmas Eve, som da er en pysjamas til hver og en. Vi fikk superhero-pysjamaser, superman og batman. Som dere ser, fikk jeg (og søskenene mine) super(wo)man-pysjamas! Ikke akkurat noe jeg kommer til å bruke, haha, men morsomt likevel! Denne pysjamasen tar vi da på oss på Christmas Day om morgenen før hele familien samles hos 'bestemor' for å åpne Secret Santa-gaver (neste innlegg) og spise frokost sammen.

Da vi kom hjem var det tid for gave nr. 2; jeg, Alicia og Antonia fikk en ekstra gave å åpne den 24. Dette var da en julestrømpe som moren til Rick (vertsfar) hadde laget til oss, se daaa! Deretter fant vi ut at vi skulle ta oss en tur på Walgreens i pysjamas, hvor Antonia tok på seg en sånn annen drakt hun har.. Høy musikk i bilen på vei bort, og kan vi vi hadde en morsom tur, og folk så litt rart på oss! Da vi kom hjem var det på tide å pakke ferdig de siste gavene, og rett før leggetid åpnet jeg og Alicia gavene vi hadde fått fra familiene våre hjemme i Norge/Tyskland. Takk <3

Ashley fikk ikke lagt seg før i 5-6-tiden (hva er galt med henne) fordi hun pakket gaver +++. 2 timers søvn før Christmas Day er jo flott det... Noen må lære seg å begynne tidligere med ting!

Hvordan var julaften i Norge i år? 

- Marit

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

maritiflorida

maritiflorida 17, Hadsel
Hei! Jeg heter Marit, og skal være utvekslingsstudent i Florida 2013/2014. Kommer til å oppdatere om hverdagen, nye opplevelser, livet generelt - håper du vil følge meg dette året! Instagram: maritribeoverby

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger Follow on Bloglovin

Design

Lenker

hits